Шрот соевы
Шрот соевы – высокабялковы выгляд шроту. Яго атрымліваюць у працэсе вытворчасці алею з насення соі. Соевы шрот змяшчае шырокі набор мінеральных рэчываў, амінакіслот і бялкоў.
Выкарыстоўваецца ў выглядзе асновы для розных камбікармоў. Ён з’яўляецца адным з самых якасных прадуктаў расліннага паходжання для кармлення сельскагаспадарчых жывёл. Соевы шрот добра засвойваецца, а па сваёй біялагічнай каштоўнасці блізкі да вавёрак жывёльнага паходжання. Шырока прымяняецца ў жывёлагадоўчай прамысловасці. Значнае ўтрыманне пратэіна і энергіі ў шрот дазваляе складаць высокапратэінавыя і высокаэнергетычныя рацыёны без прымянення дарагіх кампанентаў кармоў жывёльнага паходжання.